DreamHack Winter 2012

by on 21/09/12 at 7:30 pm

Dreamhack winter 2012

DreamHack Winter 2012 arrangeras 22-25 november på Elmia mässanläggning i Jönköping. Priset på inträde varierar, beroende på vad du har tänkt göra när du väl är där.

DreamHack är bland mycket annat känt som världens största LAN, med över 10,000 uppkopplade datorer. Fastän det är tänkt att handla om allt som har med datorer, internet och elektronik att göra, så är det antagligen spelandet som det är mest känt för, åtminstone för den stora ovetande allmänheten.

E-sport är något som blir större och större, och det är till stor del sägas vara DreamHacks förtjänst. Tack vare de stora prissummor som förekommer lockas professionella spelare från hela världen att delta.

De officiella turneringar som DreamHack Winter 2012 erbjuder är många:

  • Starcraft II – Eizo Open DreamHack Winter med prispengar på 550,000 kronor.
  • DreamHack Counter-Strike: Global Offensive med prispengar på 300,000 kronor.
  • DreamHack Dota2 Corsair Vengeance Cup med prispengar på 200,000 kronor.
  • AMD Sapphire Battlefield 3 DHW12 Masters med prispengar på 100,000 kronor.
  • DreamHack Energizer Fighting Championship Super Street Fighter IV Arcade Edition med prispengar på 50,000 kronor.

Men allt är som sagt inte bara spelande. DreamHack började sin bana redan 1994, i ett hemdatorklimat när demoscenen fortfarande florerade. Namnet på det hela skvallrar ju också vad det kommer ifrån. Och denna grund finns fortfarande kvar. Därför finns också DreamHack kreativ, som en fortsättning på den gamla demoscenen. Tävlingar i grafik, stop motion, trackermusik, och demos förekommer där, och är väl egentligen det som är mest intressant för den som känner till vad slutledet i ”DreamHack” kommer ifrån och dess historia. Spel må vara roligt, men det är liksom ”hack”-delen som många av oss är där för.

Förutom detta så arrangeras givetvis en stor mängd andra saker också. För den som tröttnat på datorer och elektronik, så arrangeras också ett flertal musikframträdanden, som blivit alltmer populära för varje år som gått.

Comments are closed.