Fördelar med att köpa handgjorda

by on 14/12/21 at 2:17 pm

Handgjorda produkter är gröna.

Arbete som utförs för hand tar mindre energi än en massproduktions löpande band, vilket gör det mer miljömässigt hållbart. Detta gäller särskilt om den kommersiella varan produceras utomlands och måste skickas en mycket lång sträcka för att nå konsumenten.

Handgjorda produkter är bra för arbetsmarknaden.

En annan anledning till att du borde må bra av att spendera dina pengar på handgjorda produkter? Att göra det skapar jobb. En studie fann att att flytta bara 10 procent av konsumentutgifterna i ett visst område till lokalt ägda företag skulle skapa hundratals nya jobb och miljontals dollar i lokala löner.

Handgjorda produkter är värda mer.

Ett antal experiment har visat att människor värderar ett föremål högre när de förleds att tro att det innehåller en “äkthetsluft”, till exempel om de fick höra att det var ett konstverk. Det gör att hantverksprodukter, vare sig det är smycken eller sylt, upplevs ha mer värde i samhället.

Handgjorda produkter är också bara bättre.

Det är inte bara en amorf luft av äkthet som får människor att lägga ut mer för handgjorda produkter. Handgjorda varor är ofta bara bättre. En studie av kaffe fann att 47 procent av de tillfrågade sa att det smakar bättre när det tillagas för hand jämfört med bara 11 procent som gärna nöjer sig med maskintillverkade drycker.

Handgjorda produkter får dig att må bra av dina köp.

Och om du är som de flesta amerikaner, är det något du prioriterar. En undersökning från 2012 visade att 87 procent av amerikanska konsumenter ansåg att företag borde lägga minst lika stor vikt vid samhällets intressen som de gör på affärsintressen. Att stödja lokala hantverkare och deras miljömedvetna affärsmetoder passar verkligen räkningen.

Handgjorda produkter hjälper gemenskaper.

Studier har visat att lokalt ägda oberoende företag – av vilka många säljer varor tillverkade för hand – återför en högre andel av sina intäkter till sina samhällen än kedjor. Det betyder att de som tjänar pengar på försäljning på oberoende företag, ägare och anställda, är mer benägna att spendera sin lön på platser i samma område där de arbetar.

Handgjorda produkter kan tillgodose dina behov bättre.

Ofta med handgjorda varor har du möjlighet att skräddarsy ditt köp. Eftersom du ofta har direkt att göra med hantverkarna när du köper handgjorda produkter, kan de vara öppna för att justera vissa aspekter av produkten specifikt för att passa dina behov.

Handgjorda produkter ger en mer komplett upplevelse.

En studie som undersökte ostar i Vermont fann att konsumenter föredrar att köpa “hantverksost” eftersom de känner att det ger en mer fyllig “sensorisk upplevelse.” Detta är en faktor för både inneboende egenskaper, som bättre smak, och yttre egenskaper, som glädjen att hitta något du verkligen älskar. Även bara vetskapen om att en produkt var handgjord bidrog till känslan av en bättre upplevelse eftersom det finns en relaterbar, kännbar bakgrundshistoria.

Comments are closed.