GAMEX 1-4 november

by on 12/09/12 at 7:37 pm

Gamex

Årets Gamex-mässa går av stapeln 1-4 november, torsdag till söndag, och utlovar det mesta som man kan kräva av en svensk spelmässa. Dagsbiljetterna kostar 90 kronor för barn 4-10 år. Priset för för vuxna är 140 kronor under torsdag, fredag och söndag och 160 kronor under lördag. Flerdagarsbiljett kostar 250 kronor.

En nyhet för i år är att Gamex samarbetar med Sverok, Sveriges roll- och konfliktspelsförbund. Som namnet antyder är de en förening som i huvudsak sysslat med rollspel och brädspel. Men i takt med att verkligheten har utvecklats, så har även Sverok det: och numera sysslar man även med e-sport, datorspel och TV-spel. Förutom att organisera två Starcraft-turneringar under mässan, så kommer man i Sveroks monter också träffa på flera framstående personligheter inom Svensk e-sport. Sverok är med sina över 100,000 medlemmar i mer än 1,000 föreningar en maktfaktor inom svenskt föreningsliv, och tänker satsa hårt på e-sport under de närmaste åren.

Förutom Sverok kommer givetvis också ett stort antal spelutvecklare och personligheter att finnas närvarande: bland annat kommer BioWare European Tour att göra ett stopp på Gamex under de tre sista dagarna. De kommer bland annat att erbjuda filmvisning, cosplay, och svara på de olika frågor besökarna kan tänkas ha. Förutom BioWares utländska cosplay kommer där även att finnas riktig Svensk sådan: under de fyra dagar Gamex pågår, så pågår samtidigt en deltävling i Svenska Mästerskapen i cosplay. Andra kända namn som kommer att närvara på mässan är till exempel. Julien Laferrière, producent för Assassin’s Creed III, och Daniel Berlin från Ubisoft.

Förutom det ovan nämnda kommer dessutom ett stort antal andra utställare att finnas närvarande. Från stora namn som Disney, Nintendo och Razer till lokala Svenska förmågor som Science Fiction Bokhandeln och FutureGames, som erbjuder en tvåårig utbildning i dataspelsutveckling.

Gamex hade premiär senhösten 2010 på Kistamässan i Stockholm. Den var ett försök att ordna den första riktiga spelmässan i Sverige, enligt utländsk förebild. Och då den verkar ha blivit ett årligt återkommande fenomen måste man väl säga att den är på väg att lyckas. De båda första åren var deltagarantalet över 25,000.

Comments are closed.