Icke-blykristall

Ett alternativ är blyfri kristall. Istället för bly, fyll i zink eller magnesium för att öka dess totala styrka. Den egenskapen är viktig eftersom du kan få tunnare glas som översätts till vackra bitar. De har fortfarande hållbarheten som vanliga kristaller, och vissa tål också diskmaskin. De är ett utmärkt alternativ om du letar efter något mer dekorativt.

Typer av stamvaror

Du kan tänka på en diskussion om stamvaror som en startpunkt till aficionado territorium. Vi pratar inte bara om ett vinglas, utan ett som är avsett för en viss sort. Det handlar inte bara om vin heller. Dessertdrycker och likörer har också utnyttjat detta specialområde. Om du trodde att du visste allt om olika typer av glas, tänk om.

Stam kontra stamlös

Du kommer också att se glasvaror utan stammen och foten av den traditionella formen. På plussidan är ett skaftlöst glas inte topptungt och mindre benägna att ramla omkull och gå sönder. Om det är ett vanligt problem i ditt hem, kan du överväga dem som ett alternativ.

Vinentusiasten är mer benägen att ge dem ett pass. För det första är det alla dessa fingeravtryck. Att dricka vin är också en visuell upplevelse. Vi kan förstå hur det kan vara störande för vissa. För det andra kommer dina händer att påverka temperaturen på vinet, ibland negativt. Även de flesta röda viner tjänar på att kyla.

Typer av Barware

Barware tenderar att stå på linjen för alla ändamål helt enkelt på grund av överflöd av val. Du kan hänvisa tillbaka till faktorer som material för att hjälpa dig att bestämma de praktiska frågorna om estetik och användning. Som sagt, du kommer fortfarande att se en viss specialisering som har varit marknadsdriven i vissa segment som är värda en diskussion som börjar med öl.

Kan diskas i diskmaskin

Tillverkare gör vanligtvis en poäng med att säga om deras produkter tål diskmaskin. Det finns två sidor av detta mynt. Det första är förstås glasögonens hållbarhet. Det är ofta någon anständig kraft på gång med dessa vattenströmmar. Det är mer ett problem om det inte laddades ordentligt.

Det andra problemet är temperaturen. Din diskmaskin har en fin linje här mellan att desinficera och skada ditt glas. Det kan sluta med att du förstör vissa produkter med delikat finish. Anta inte att bara för att en bit är gjord av glas eller kristall att den kan hantera vad som helst. För att undvika fläckar, ta bort dina glasföremål omedelbart. Följ upp med en torr, ren handduk vid behov.