Retrospelsmässan 2013

by on 03/10/12 at 7:09 pm

Retrospelsmässan

Den 11 maj 2013 är det dags för den fjärde upplagan av Retrospelsmässan. Det hela kommer att ta plats i Eriksbergshallen i Göteborg. Intresset för äldre spel har vuxit explosionsartat under de senaste åren, och man har därför valt att flytta till större lokaler. På så vis kan vad som redan är Sveriges största mässa för gamla dator- och TV-spel växa och bli ännu större.

Gamla bekanta spelplattformar som NES, SNES, SEGA, Commodore 64 och Amiga och en hel massa andra kommer att dyka upp.

Retrospelsmässan har mycket att erbjuda dig som är intresserad. En marknad där du kan hitta det mesta, från gamla spel och tillbehör till tröjor och allt som kan kopplas ihop med gammal spelteknik. Men även möjlighet att se och prova på att spela på gamla plattformar erbjuds. Emulatorer i all ära, men än så länge har ingen fullt ut lyckats emulera ett SID-chip. Gamla spel är bäst på gammal hårdvara: så enkelt är det.

Något som är både nytt och gammalt på samma gång är den cosplaytävling som arrangerades 2012. Cosplay var ju i princip okänt i väst på den tiden, och hade knappt ens slagit igenom i Japan. Men att klä ut sig till karaktärer från gamla spel är roligt, och något som självklart uppskattades mycket av alla: förhoppningsvis kommer det att få en uppföljare på 2013 års Retrospelsmässa.

Slutligen så förkom 2012, ett antal tävlingar i flera gamla spel: något som självklart kommer att dyka upp online casino igen 2013. De spel det tävlades i förra året var Super Nintendo Campus Challenge 1992 till Super Nintendo, Super Mario Bros. till NES, Micro Machines 2: Turbo Tournament till SEGA Mega Drive, 1943: The Battle of Midway, ett arkadspel, och sist men inte minst Arkanoid till Commodore 64. Alla klassiker, som är lika underhållande nu som de var då det begav sig.

Läs mer på retrospelsmässan.se.

Comments are closed.