Tre osannolika spelrekord

by on 28/07/11 at 12:52 pm

Du har säkert sett klipp på japaner som dansar dansmatte-spel som om de vore gjorda av gummi. Det är enormt imponerande. Men frågan är om inte de bedrifter Ryan Hart, svensken Björn “Threat” Pers och amerikanen Hank Chien har åstadkommit i TV-, arkad- och datorspelsvärlden slår allt annat.

Ryan Heart slår 169 motståndare på fyra timmar
Lördagen den 27 mars 2010 var en speciell dag i TV-spelshistorien. Gamestations butik i Hull var värd för ett världsrekordförsök i Street Fighter IV Champion. Det var Guiness rekordbok som organiserade försöket, med syftet att uppmärksamma en speciell gamer-utgåva av den berömda rekordboken. Under fyra timmar lyckades den regerande europamästaren Ryan Hart med bedriften att besegra 169 motståndare i rad. Naturligtvis innebar det ett nytt världsrekord. Marginalen gentemot den tidigare rekordinnehavaren var hela 61 vinster. Motståndarnas genomsnittliga överlevnadstid var tolv sekunder. En av spelomgångarna var faktiskt slut efter bara sju sekunder.

Björn Pers tar världsrekord i antal frags
Måndagen den 15 juni 2009 satte svensken Björn Pers, med smeknamnet Threat, nytt världsrekord för antal kills/frags i Counter-Strike. Under tolv timmar lyckades Pers slå 518 motståndare. Det var QPAD Pro Gaming Gear som organiserade världsrekordförsöket på Dreamhack i Jönköping.

Hank Chien är Donkey Kong-kung
Den 27 februari 2010 slog amerikanen Hank Chien nytt världsrekord på arkadspelet Donkey Kong. Ett rekord som stod sig fram till januari i år, då han själv slog sitt eget rekord. Världsrekordet ligger numer på 1 110 100 poäng, på det över trettio år gamla spelet. Hank har bland annat examen från Harvard i datorvetenskap och matematik.

Comments are closed.